Universitatea de Medicina si Farmacie "Victor Babes" Timisoara

Disciplina de Semiologie II

Clinica de Cardiologie ASCAR

 

 

Prima Pagina

Informatii Generale Colectivul Disciplinei Activitate Medicala Activitate Didactica Cercetare Manifestari Stiintifice

 

 

INFORMATII GENERALE

 

 

            Disciplina de Semiologie Medicală II a luat fiinţă în anul 1989 şi îşi are sediul în Clinica de Cardiologie a Spitalului Municipal Timişoara, Bd Revoluţiei nr 12. Spaţiul în care functioneaza a fost amenajat în anul 1979, prin eforturile regretatului  Prof. Univ. Dr. Stanciu Luca construindu-se  un amfiteatru, laboratoare şi cabinete didactice ale disciplinei de Policlinică Medicală.

 

 

           După pensionarea Prof. Dr. Stanciu Luca, în anul 1989, profilul disciplinei a fost schimbat în Semiologie Medicală, iar conducerea disciplinei a fost preluată de Prof. Dr. Cristodorescu Radu. Sub conducerea sa, clinica s-a făcut cunoscută şi pe plan internaţional, prin participarea la studii multicentrice şi organizarea unor cursuri şi simpozioane cu participare internatională, sub auspiciile Societatii Europene de Cardiologie . Prof. Dr. Cristodorescu Radu s-a pensionat în anul 1999.
Între anii 1999-2004, disciplina si clinica au fost preluate de Prof. Dr. Branea Ioan, iar din anul 2005, de către Prof. Dr. Tomescu Mirela, ambele cadre didactice provenind din echipa formată de Prof. Dr. Stanciu Luca.
           Colectivul disciplinei s-a îmbogăţit cu cadre didactice de valoare, în prezent fiind alcătuit din 13 membri, care se ocupă de instruirea studenţilor din anul III al facultăţii de Medicină generală. şi din anul II al specializărilor de Asistenţă medicală generală şi de Balneo-fizio-kinetoterapie. Activitatea didactica se desfăşoară în limbile română şi engleză, cu largă utilizare a mijloacelor de comunicare electronică, care completeaza cu informaţii la zi practica la patul bolnavului.
           Cadrele didactice ale disciplinei se ocupă şi de învăţământul post-universitar, prin desfăşurarea stagiilor de medicină internă şi cardiologie pentru rezidenţi. Prof. Dr. Tomescu Mirela este coordonatorul rezidenţiatului de medicină internă şi conducător de doctorat în medicină. .
           Activitatea de cercetare este axată pe diagnosticul si tratamentul modern al insuficientei cardiace, sindroamelor coronariene acute, valvulopatiilor şi aritmiilor, în cooperare cu Institutul de Boli Cardiovasculare Timişoara.